Blog

Meningen med at arbejde

 

bow

Meningen med at arbejde

Den teknologiske udvikling går uroligt stærkt. Det udsagn er der ikke noget nyt i. Det sagde man også i 30érne, 50érne, 80érne og i 00érne. Betyder det så det samme som dengang vi sagde det tidligere?

Hastighederne hvormed vores teknologiske landvinger hærger er bare steget og steget, og således er det man kalder tid til marked, bare blevet mindre og mindre. Som medarbejdere ser vi vores hverdag forandret og nye teknologier bliver en større og større del af vores virke. Om nogle få år er mange af de traditionelle job, som vi kender dem i dag, erstattet eller forandret så meget, at mange af de kvalifikationer vi skal bruge i dag er værdiløse i morgen. Den historie vi kan fortælle om vores beskæftigelse i dag, skal skrives om når vores afløser skal findes.

Når mennesker ikke kan anvende den erfaring man har fra sit arbejdsmarked til at forudsige fremtiden, bliver de fleste mennesker utrygge. Denne utryghed er af mange ledere igennem tiden blevet tolket som en generel modstand mod forandring. Det er en forkert dom af adfærden, som reelt set blot er et ønske om at beskytte sig mod usikkerheden. Når medarbejdere mister meningen med det der sker på arbejdspladsen opstår der stress og mistrivsel.

De fleste mennesker har prøvet at besøge en bowling hal. Her booker man en bane og konkurrere sammen med nogle venner om at vælte flest kegler. De mere professionelle spille har nogle spændende hjælpemidler som de anvender til træning. En af disse foranstaltninger er en plade som vippes ned fra loftet, således den enkelte spiller ikke kan se keglerne længere. Kuglen kastes, og man kan både høre keglerne vælte og se den enkeltes score på en monitor. Et ekstra raffinement er, at man så slukker for monitoren, og nu kan man kun hører keglerne. Den sidste ting man kan gøre er, at sætte et gitter med nogle klude ned mellem keglerne. Nu forsvinder lyden så også. Nu kan spilleren udelukkende koncentrere sig om at ramme sine sigtemærker uden på banen, - men alt feedback er nu væk.

Hvad har du lavet? Det ved jeg ikke, men jeg har godt nok kastet mange kugler.   Hvor mange tror du der ville besøge en bowlinghal hvis det her beskrevne var det normale? Er du klar over at rigtig mange medarbejdere går på arbejde hver dag på den måde? Hvad har du bedrevet i dag? Det ved jeg ikke, men jeg har fanme knoklet hele dagen.

Det har aldrig være mere vigtigt for den moderne leder at skabe rum og mulighed for at involvere medarbejderne i den fælles meningsskabelse. Vi skal sammen med medarbejderne skabe de nye historier som kan forstås som en sammenhængende fortælling der giver mening og indsigt. Hvis vi skal lykkes med at reducere stress og skabe tryghed skal vi samskabe fremtiden i en frivillig dialog med vores medarbejdere. 

 

Partnerskab med en forsker

 

Har du en vision om, at aktivt påvirke udviklingen af din organisation?

Er du optaget af at udvikle kulturen og måden der ledes på?

 

Din organisation kan med stor fordel tage kontakt til Aalborg Universitet og få en Phd uddannet forsker tilknyttet din organisation.

 

Hvis du invitere på en kop kaffe - så kommer jeg og fortæller om dine muligheder.

 

Læs mere HER

 

 

Nye bøger

Nye bøger hvor jeg er med som forfatter. 

Afhandlingen       bogen           

Min PhD afhandling som hedder "Kultur er noget vi giver til hinanden" kan du købe ved at skrive til mig. Den koster 340,- kr + evt. forsendelse.

I Ledelsesfilosofi har jeg skrevet kapitel 7, som handler om ledelse og frygt. Af andre forfattere kan nævnes Ole Fogh Kirkeby, Michael Fast, Frederik Hertel og mange fl.

Åh nej - ikke nu igen.

I Danmark skal vi snart til valg, og det er ikke uden bekymring at jeg ser frem til dette valg. I 2014 fik vi en genopfriskning af hvad nationalismen kan føre til i form af en dramatisering af 1864 krigen.

I et partiprogram fra 1920'erne bliver der ikke lagt skjul på at de mener at jøderne er Tysklands største fjende. De generaliserede jøderne til at være en race selvom jødedommen er en religion og derfor ikke er bestemt af hudfarve. De inddelte mennesker i to forskellige grupper: Overmennesker og undermennesker hvor overmenneskerne tilhørte den ariske race som var hvid, blå øjne og lyst hår. Undermenneskerne var farvet i huden havde mørke øjne og mørkt hår.

Læs mere...

Er du tilgængelig nok som leder?

Creative-Business-musik-teambuilding-blog1

 

Hvor tilgængelig er du som leder?
 Ja- Mogens – ved godt det lyder skørt, men jeg overvejede da også at kører over i modsat side af vejen på vej herind til morgen, - jeg har forøvrigt også hængt en strik op ude i garagen?

Læs mere...

Abonnér på nye blogindlæg


Når du har trykket på "Tilmeld" knappen, vil du få en aktiveringsmail fra feed2email.net (desværre på engelsk), som du bare skal sende tilbage (svar/reply) og du vil fremover få de nyeste blogindlæg på mail. Hvis du har problemer kan du sende en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..